Ben jij ook benieuwd waar je het beste een Diamond Painting kan Kopen? Welke winkel of webshop heeft het beste assortiment, de hoogste kwaliteit en beste service? Lotte helpt je hier graag bij door de Diamond Paintings van Glimb te vergelijken met andere winkels. In dit blog gaan we dieper in op de Diamond Paintings van de Action

Inhoudsopgave:

 1. Diamond Painting Action Kopen
 2. Diamond Painting Action Beoordeling
       2.1 Het Diamond Painting Assortiment van van de Action
       2.2 De kwaliteit van de verpakking    
       2.3 De Printkwaliteit van de Diamond Painting
       2.4 Kwaliteit van de diamantjes
       2.5 Afwerking van de Canvas
 3. Conclusie: Diamond Painting van de Action Kopen of niet?

Diamond Painting Action Kopen

Om de Diamond Paintings van de Action te kunnen beoordelen moet ik natuurlijk naar de winkel om er een te kopen. Vooraf had ik al even op de website gekeken en er zit nu een Diamond Painting in het assortiment.

Dus ik hup naar de Action om de hoek om er een te halen. Helaas kwam ik hier voor een teleurstelling te staan aangezien het assortiment per vestiging blijkbaar verschilt. In de betreffende vestiging kon ik geen Diamond Painting Kopen…

Gelukkig kon ik er wel eentje vinden bij een andere vestiging. Helaas was de keuze niet reuze. Ik kon kiezen uit drie designs en ben uiteindelijk voor de Disney Diamond Painting van Frozen gegaan:

Diamond Painting Action Beoordeling

Nu we de Diamond Painting van de Action gekocht hebben is het tijd om deze te beoordelen. Dit doen we altijd op vijf punten:
1. Het Diamond Painting Assortiment van de betreffende winkel
2. De kwaliteit van de Verpakking
3. De Printkwaliteit van de Diamond Painting
4. Kwaliteit van de diamantjes
5. Afwerking van de Canvas

1. Het Diamond Painting Assortiment van de Action

Over het algemeen verkoop dat Action een heleboel leuke spulletjes. Met vier designs die helaas niet overal te krijgen zijn is het assortiment Diamond Paintings van de Action echter niet breed te noemen. Een bijkomend nadeel is het ook nog eens een klein formaat is (20x20cm). De prijs van €1,69 daarentegen is wel aantrekkelijk. Het is wel duidelijk dat de Diamond Paintings van de Action voornamelijk voor kinderen bedoelt zijn.

Conclusie: Wil je een grotere Diamond Painting maken, of is Disney niet helemaal jou ding? Dan zal je bij de Action niet slagen.

2. De kwaliteit van de verpakking

Wil je een Diamond Painting van de Action Kopen? Let dan goed op welke je uitkiest. Ze zitten namelijk enkel in een plastic zakje verpakt waardoor de canvas erg gekreukt kan zijn.

Dit kan erg vervelend zijn aangezien je dan vaak eerst het canvas onder een stapel boeken moet leggen voordat je aan de slag kan. Het geluk is nu dat de afbeelding relatief klein is, het canvas zit dus gelukkig niet standaard opgevouwen wat we ook nog wel eens zien.

De verpakking is in bovenstaande afbeelding goed te zien. Het plastic zakje was overigens wel van prima sterkte. 

Conclusie: De verpakking van Action Diamond Paintings is voor het kleine formaat prima. Voor grotere formaten gaat dit echt problemen geven en zal het canvas dubbelgebouwen moeten worden. Dit wil je echt ten alle tijden voorkopen.

3. Printkwaliteit van de Diamond Painting

De kwaliteit van de print wordt vaak onderschat maar is een van de belangrijkste kwaliteitsaspecten van een Diamond Painting. Hoe zit het met de Printkwaliteit van de Diamond Paintings van de Action?

Wat ik vaak tegenkomen is dat Goedkope Diamond Paintings een slechte print hebben waardoor de symbolen niet goed te lezen zijn. Dit kan het lastig maken om de juiste kleuren te matchen.

Bij de Action Diamond Paintings viel dit echter helemaal niet tegen! Wel valt het me op dat de symbolen kleiner zijn dan normaal. Een goed zicht of brilletje is dus aan te raden 😉

Conclusie: De printkwaliteit van de Diamond Paintings van de Action zijn in orde! Wel zijn de symbolen wat kleiner dan we gewend zijn. Dit is iets om rekening mee te houden. 

4. Kwaliteit van de Diamantjes

Als ik de kwaliteit van diamantjes beoordeel kijk ik altijd naar vier factoren: 1. Glinstering, 2. Afwerking, 3. Kleurconsistentie, 4. Hoeveelheid.

De glinstering van de Diamantjes is matig tot redelijk. De afwerking is prima, zo zitten er geen losse randjes of kapotte diamantjes tussen. De kleurconsistentie vind ik persoonlijk minder, zo zitten er soms verkeerde kleuren tussen de zakjes (zie ook onderstaande afbeelding). De hoeveelheid diamantjes was in mijn geval goed! Wel lees ik op internet wat ervaringen van mensen die Diamantjes tekort komen. Dit is vervelend aangezien je deze niet bij kan bestellen bij de Action.

Conclusie: De afwerking van de Diamantjes van de Action zijn netjes. Echter zijn we over de kleur en glinstering niet heel tevreden.

5. Afwerking van de Canvas

De afwerking van de Canvas omvat onder andere de of de lijmlaag de hele afbeelding bedekt maar niet teveel overlapt en hoe strak de randen van het canvas zijn.

Ik moet zeggen bij beide is er niet veel te vertellen als ik naar de Diamond Painting van de Action kijk. zowel de lijmlaag als de randen zitten strak! Wel geven wij de voorkeur aan wavy randen, dit geeft een net wat luxere uitstraling.

Conclusie: Niks op aan te merken!

Conclusie: Diamond Painting van de Action Kopen of niet?

De Diamond Paintings van de Action zijn ideaal als eerste kennismaking met Diamond Painting. Je kan voor een lage prijs snel erachter komen of dit een hobby is die bij je past? Heb je al vaker een Diamond Painting gemaakt? Dan raden we het af om een Diamond Painting van de Action te kopen. Het formaat is namelijk erg klein en het assortiment bevat een beperkt aantal designs.

Liever een groter formaat en keuze uit een ruim assortiment? Check dan de Diamond Painting van Glimb:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *