Het maken van een diamond painting van je eigen foto is erg populair. Zo kan je de familie, je huisdieren of favoriete vakantiefoto om laten zetten tot Diamond painting en hier nog uren plezier aan beleven. 

Je bent eruit, je gaat voor je eigen foto als diamond painting.. na tijden zoeken heb je DE perfecte foto gevonden die je in een diamond painting wil laten veranderen.

STOPSTOP..! Voordat je deze upload zijn er een aantal zaken die je moet overwegen: hoewel de foto ongetwijfeld mooi is op je computer of telefoon, zijn niet alle afbeeldingen geschikt voor een custom diamond painting. 

‘Garbage In, Garbage Out.’ 

Er zijn een paar dingen die je MOET overwegen betreffende je foto voordat je deze indient om te worden omgezet naar een diamond painting. 

In dit blog vertellen we je de 3 geheimen voor het kiezen van de perfecte foto voor je eigen diamond painting. 

INHOUDSOPGAVE:

  1. Kies alleen grote foto’s van hoge kwaliteit.
  2. Besteed aandacht aan de kleuren en schaduw van de originele foto.
  3. Kies het formaat canvas dat het beste bij je foto past.

1. Kies alleen grote foto's van hoge kwaliteit.

Wil je een eigen foto om laten zetten in een Diamond Painting? Zorg dan dat de originele foto in ieder geval aan de volgende eisen voldoet:

  • Erg groot is
  • Van zeer hoge kwaliteit is
  • Genomen is in goed licht

** Als je foto ook maar een beetje wazig of gepixeld is als je ernaar kijkt, raden we sterk af om deze te gebruiken als diamond painting. Afbeeldingen moeten van hoge kwaliteit zijn om te een mooi eindresultaat te komen. **

Wat maakt een goede foto? Pixels.

Hoe je dit het beste voor je kan zien is door voor te stellen dat elke pixel een klein diamantje is.

Hoe meer pixels (diamantjes) je in een afbeelding (canvas) kunt plakken, hoe meer details je diamond painting krijgt. 

Ofwel, je hebt een foto nodig met zoveel mogelijk pixels. Op die manier ziet het eindresultaat er net zo glashelder uit als je originele foto wanneer we je foto omzetten en op een canvas afdrukken.

Als de foto er slecht uitziet als je inzoomt (Wazig, gepixeld), kies een andere foto. Is de foto te klein om in een diamond painting om te zetten? Kies dan ook een andere afbeelding voor het beste resultaat.

 

GLIMB PRO TIP: Als je twijfelt over de foto, gebruik dan een programma voor het bekijken van foto’s en zoom vervolgens in. Zo kan je zien hoe kwalitatief hoogwaardig de foto is. Zit je op je telefoon? Dan kan je ook gewoon inzoomen door met beide vingers naar buiten te bewegen. Hoe hoogwaardiger je foto is, hoe verder je in kan zoomen zonder dat er detail verloren gaat. 

Heeft je hulp nodig om erachter te komen of je foto geschikt is? Stuur een e-mail naar hello@glimb.nl met de woorden “Eigen Foto Hulp” in de onderwerpregel. Dan kijken wij gewoon even met je mee 🙂 

2. Let goed op de kleuren en schaduw van de originele foto.

Een van de meest gestelde vragen die we krijgen betreffende een diamond painting van eigen foto is: “Waarom heeft het witte deel van mijn diamond painting een andere kleur? Waarom bevat het zwarte deel van mijn schilderij bruine en groene diamanten?”

Als je originele foto een beetje rood of lichtblauw is, wordt die kleur 1000x vergroot wanneer we de foto omzetten in een diamond painting. 

En als je hele foto een lichte rode tint heeft, loopt dat rood over in delen van je schilderij waarvan je zou verwachten dat het wit zou zijn. Bekijk dit bijvoorbeeld:

Wanneer we je foto omzetten wordt elke pixel veel duidelijker. Het is een beetje alsof je naar je gezicht kijkt in een super close-up spiegel. Je merkt elke porie, rimpel, vlek, wat dan ook. Met je diamond painting zul je elke pixel die je plaatst opmerken met een kleur die eruit springt. 

Om te voorkomen dat dit gebeurt, raden we aan een aantal basiskleur- en toon aanpassingen aan te brengen in je favoriete fotobewerkingsprogramma voordat je de foto indient voor diamond painting. Hieronder geven we je nog een voorbeeld om te laten zien wat een wereld van verschil het kan zijn als je sommige kleur-aanpassingen maakt. 

GLIMB PRO TIP: Ben je niet zo handig met het bewerken van foto’s? Geen probleem. Stuur een e-mail naar hello@glimb.nl met de woorden “Bewerken Foto Hulp” in de onderwerpregel. Dan kunnen wij vaak de bewerkingen voor je uitvoeren 🙂 

3. Kies het formaat canvas dat het beste bij je foto past.

Bij het kiezen van het juiste formaat canvas moet je op twee zaken letten:

  1. Canvasgrootte: hoe groot moet het canvas zijn?
  2. Canvas oriëntatie: heb ik een landschap, portret of vierkant canvas nodig?

Laten we beginnen bij de eerste vraag: Hoe groot moet je canvas zijn?

Deze vraag is het beste te beantwoorden met een andere vraag: hoeveel mensen, honden, etc. staan ​​er op je foto?

Raadpleeg de handige tabel hieronder als referentie voor het formaat canvas dat je moet bestellen op basis van het aantal mensen op de foto.

** We adviseren dat het onderwerp van je foto (mensen, dieren, etc) het grootste deel (70-90%) van de de canvas in beslag neemt voor de ideale diamond painting. 

Bij twijfel kan je beste beste de volgende vuistregel hanteren: Hoe groter het canvas, hoe meer details het eindresultaat zal hebben. 

Kom je er niet helemaal uit? In het volgende blog hebben we precies beschreven hoe je het meeste ideale formaat kan bepalen: Welk formaat diamond painting moet ik kiezen?

Door naar vraag twee: Heb ik een landschap, portret of vierkant canvas nodig?

Het antwoord hierop is eigenlijk heel simpel. Dit hangt er namelijk vanaf of je originele foto liggend, staand of vierkant is.

Zorg ervoor dat je het canvas formaat kiest dat overeenkomt met de beeldverhouding van je originele foto!

Als je originele afbeelding bijvoorbeeld LANDSCHAP is, moet je een canvas kiezen in de volgende afmetingen:

    40x30cm

    50x40cm

    80x60cm

** Als je een VIERKANT canvas selecteert en ons een LANDSCHAP foto stuurt, zullen we de foto moeten bijsnijden. Hoewel ik je kan garanderen dat we ons best zullen doen om de perfecte diamond painting te maken, kan ik niet garanderen dat per ongeluk iets of iemand buiten de diamond painting zal vallen. 

Heb jij nog Diamond Painting Tips?

Heb je zelf een geheim over het kiezen van de perfecte foto? Laat het achter in de reacties hieronder!

Deel dit bericht met iedereen waarvan je denkt dat het er baat bij heeft :).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *