Steek je hand op als je ooit een fout hebt gemaakt bij Diamond Painting ✋

Misschien is je kat erin geslaagd om over je canvas te rollen, heb je de hele plastic cover in één keer verwijderd en is je lijm gedroogd. Hoe het ook zij, HET IS OK, we zijn maar mensen.

Dus met dit in gedachten, hier zijn de 7 meest voorkomende Diamond Painting Fouten die mensen maken en hoe ze te vermijden. Leer van de fouten van anderen, zodat jij ze kan voorkomen.

Inhoudsopgave:

 1. Je Diamond Painting niet afvegen voordat je deze gaat sealen
 2. Huisdieren en Diamond Paintings…
 3. Eten en drinken op de tafel hebben staan
 4. Je arm op het canvas laten rusten
 5. Diamond-bakjes of zakjes niet sluiten tijdens het werken
 6. Diamantjes op het verkeerde symbool plaatsen
 7. Het hele voorblad in één keer verwijderen
 8. Heb jij nog Diamond Painting Tips?

1. Je Diamond Painting niet afvegen voordat je deze gaat sealen

Voordat je begint met het sealen van je net afgeronde meesterwerk is het belangrijk om je Diamond painting eerst met een vochtig doekje goed af te doen. Zo verwijder je het stof en vuil voordat je de laklaag aanbrengt. Doe je dit niet dan zullen alle vuil- en stof stukjes zichtbaar worden wat het eindresultaat behoorlijk kan verpesten.

2. Huisdieren en Diamond Paintings..

Niks is gezelliger dan met je huisdier op schoot of tafel een Diamond Painting maken. Maar zorg er wel goed voor dat ze niet als je even niet kijkt op je Canvas gaan zitten. Anders kan je de nodige tijd besteden aan het ontharen van je Diamond Painting Canvas 😉 

GLIMB PRO TIP: Om haar, papier enz. Van je canvas te verwijderen, veeg je het getroffen gebied af met een vochtige doek of een vochtige handdoek.

3. Eten en drinken op de tafel hebben staan

Het is natuurlijk prima om een hapje te eten als je aan een Glimb Diamond Painting aan het maken bent. Zorg er wel goed voor dat je genoeg beweegruimte hebt om te voorkomen dat je eten of drinken op het canvas morst. 

GLIMB PRO TIP: Om een kleine hoeveelheid vloeistof te verwijderen, gebruik je gewoon een föhn op lage stand om je canvas direct te drogen! Als er plekken zijn die niet kleverig zijn, dep dan een beetje textiellijm op het gebied.

4. Je arm op het canvas laten rusten

Vooral als je aan een grotere Diamond Painting werkt zal je merken dat je vaker op het canvas moet leunen. Dit is opzich niet erg, zorg er echter wel voor dat de plaklaag goed bedekt is met bijvoorbeeld folie. Zo voorkom je dat je arm aan het canvas blijft kleven. 

5. Diamond-bakjes of zakjes niet sluiten tijdens het werken

Nadat je de diamantjes naar wens in het sorteerbakjes gedaan hebt, sluit dan altijd weer het zakje of bakje af! Zo voorkom je dat de diamantjes op het canvas omvallen en blijven plakken. Het is een erg vervelend klusje om deze er weer af te halen. 

6. Diamantjes op het verkeerde symbool plaatsen

Als je in een flow zit, kan het even duren voordat je een stap terug doet en beseft dat een heel gebied de verkeerde kleur diamantjes bevat. De horror!

Een manier om deze fout te voorkomen – wanneer je een groot formaat diamond painting ondersteboven draait om eraan te werken, vergeet dan niet om ook je sorteerder ondersteboven te draaien zodat je geen vergelijkbare symbolen door elkaar haalt.

7. Het hele voorblad in één keer verwijderen

Het kan natuurlijk verleidelijk zijn om de hele beschermlaag terug te trekken om het ontwerp eronder te onthullen. Als u dit doet, wordt de lijm echter blootgesteld aan dingen zoals dierenharen, stof of vuil, waardoor diamantjes niet goed blijven plakken. Delen van het canvas kunnen ook uitdrogen voordat je ze zelfs maar kunt bereiken!

Om dit op te lossen gebruiken we bij Glimb alleen doorzichtige folie. Zo kan je direct al het hele resultaat zien. En hoeft je bij het Painting slechts stukje voor stukje los te halen.

Heb jij nog Diamond Painting Tips?

Wat vond je van onze fouten? Heb je deze zelf ook wel eens gemaakt? Eventuele tips voor je mede-diamant painters? Laat je mening achter in de reacties!

Een reactie op “7 Veelvoorkomende fouten bij Diamond Painting (en hoe ze te voorkomen)

 1. Monique zegt:

  Hallo, ik strooi een zakje leeg over een kleur die veel voorkomt, een groot vlak, daarna schuif ik ze op hun plaats. Dit gaat veel sneller.
  Plus je krijgt er geen last v an je arm meer v an.
  Doeg, Monique

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *