Als je nieuw bent in de wereld van Diamond Painting, sta je op het punt een spannende reis te maken die zeker uren plezier zal bieden terwijl je de kunstzinnigheid in jezelf uitdrukt. Maar het beste van alles is dat als je klaar bent, je een geweldig kunstwerk hebt om trots in je huis of kantoor weer te geven! Bovendien heb je de voldoening te weten dat je het zelf hebt gemaakt. En ja, iedereen kan het!

Een vraag die we van veel mensen krijgen is: Moeten we voor Ronde of voor Vierkante diamantjes kiezen? In dit blog gaan we hier alles over vertellen.

Inhoudsopgave:

  1. Glimb Diamantjes
  2. Vierkante VS. Ronde diamanten: wat is het verschil?
         2.1 Vierkante Diamantjes
         2.2 Ronde Diamantjes
  3. Conclusie: Vierkante VS. Ronde Diamantjes, wat is beter?

Glimb Diamantjes

De Diamantjes van Glimb worden vaak aangeduid als 5D DIAMANTEN vanwege de geometrie van hun veelzijdige oppervlak.

Zowel ronde diamanten als vierkante diamanten hebben verschillende schuine vlakken die licht reflecteren om de Diamond Painting een sprankelend effect te geven.

Je zult zelfs merken dat ze glinsteren als een discobal, maar zonder de saaie repetitieve beat en slechte kapsels! 😉

Diamanten worden ook vaak een ‘drill’ genoemd, verwijzend naar de vorm van elke individuele diamant die je op uw canvas toepast.

Vierkante VS. Ronde diamanten: wat is het verschil?

Ronde Diamantjes

Makkelijk & leuk
Ronde diamanten hebben over het algemeen de voorkeur van beginners, omdat ze gemakkelijker en sneller te pakken en op het canvas te plaatsen zijn met de applicator.

Dubbel de glinstering!
Ronde diamanten hebben een sprankelender uiterlijk, vooral op grotere diamond paintings. Onze 26 facetten (vlakken) Ronde Diamanten zijn anders gesneden dan onze concurrenten. Ze zijn ontworpen om MEER te schitteren dan alle andere diamanten op de markt, omdat anderen slechts 13 facetten hebben. Verdubbel de facetten, verdubbel de glans!

Vierkante Diamantjes

De perfecte pasvorm
De vierkante Glimb Diamantjes passen perfect in elkaar, zonder gaten of knellingen. Vooral op grote Diamond Paintings kan dit een erg mooi geheel geven! Het komt wel een stukje preciezer dan de ronde diamantjes waardoor vierkante diamantjes vaak niet door beginners gekozen worden.

De “Snap”
Een ander kenmerk dat mensen echt leuk vinden aan de vierkante diamantjes is het bevredigende ‘snap’-geluid dat ze maken wanneer je bijna klaar bent en de gaten opvult. Het gevoel is te vergelijken met het poppen van bubbeltjesplastic, wat misschien wel een van de grootste geneugten van het leven is! Naast Diamond Painten natuurlijk 😉

Conclusie: Vierkante VS. Ronde Diamantjes, wat is beter?

Met zoveel unieke Diamond Painting Designs om uit te kiezen, zijn de mogelijkheden eindeloos!
Afhankelijk van je vaardigheidsniveau, wil je misschien het formaat kiezen waarmee je het gemakkelijkst kunt werken. Zoals we hebben besproken kunnen ronde diamanten gemakkelijker te hanteren zijn bij het begin, maar vierkante diamanten maken een completer schilderij, hoewel ze meer moeite vereisen om te plaatsen. Aan jou de keuze!

Vertel ons welke diamantjes jij het fijnste vind en waarom in de comments hieronder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *