Ben jij nieuw in de wondere wereld van Diamond Paintings en ben je nog een beetje zoekende? Geen schrik hebben! Je bent precies op de juiste plaats. En we zijn ontzettend blij dat je er bent! Op deze pagina gaan we je precies vertellen wat diamond Painting precies is.

Inhoudsopgave:

1. Wat is Diamond Painting?
2. Hoe werkt Diamond Painting?
     2.1 Visuele weergave
     2.2 Stap voor stap instructies
3. Wat is het verschil tussen Ronde- en Vierkante Diamantjes?
     3.1. Ronde Diamantjes
     3.2. Vierkante Diamantjes
4. Verschillenden Diamond Painting Technieken
     4.1. De dambord techniek
     4.2. “De Dealer” techniek
     4.3. “Werk je weg omhoog” methode
     4.4. “Een-voor-Een” methode
5. Wat bevat elke Diamond Painting Kit?

 

Wat is Diamond Painting?

Diamond Painting is de favoriete nieuwe hobby van veel mensen en het is een mix van eerdere hobbys als Cross Stitch en Schilderen op Nummer.

Diamond Painting is ontstaan in 2015 met als doel een eenvoudiger, sneller en therapeutisch alternatief voor Cross Stitch te bieden.

Met Diamond Painting breng je kleine hars “diamanten” aan op een DMC-gecodeerd zelfklevend canvas om levendige mozaïek schilderijen te creëren.

Een Diamant Painting maken is super leuk en makkelijk te leren, hoe oud je ook bent!

Hoe werkt Diamond Painting?

Diamond Paintings is erg simpel. Hoe Diamond Painting precies werkt leggen we in onderstaande afbeelding uit:

Stap-voor-Stap instructies:

 1. Verwijder alle items uit de verpakking
 2. Leg het canvas op een schoon, vlak oppervlak
 3. Kies een diamant met één kleur om mee te beginnen
 4. Plaats de diamanten in de meegeleverde sorteerbakje om ze gemakkelijk op te kunnen pakken met je pen
 5. Doop de punt van de applicator (Pen) in de wax. Dit helpt je om de diamantjes op te pakken.
 6. Druk op de punt van de applicator op de ronde zijde van de diamant
 7. Trek de plastic folie van de canvas af en druk de diamant voorzichtig op het bijbehorende symbool
 8. Herhaal het proces totdat je klaar bent!
 9. Show ons het eindresultaat en krijg €5 korting op je volgende Glimb Diamond Painting! Meld gratis aan voor de Glimb Club en profiteer van vele voordelen.

Wil je meer informatie over hoe je een diamond painting moet maken? Elke stap hebben we uitgebreid omschreven in het volgende blogbericht: Hoe werkt Diamond Painting?

Wat is het verschil tussen ronde- en vierkante diamantjes?

In Diamond Painting kom je vaak de termen “Square Drill” en “Round Drill” tegen. In Diamond Painting is een ‘drill gewoon een ander woord voor ‘diamant’.

Bij het kiezen tussen vierkante- of ronde diamantjes is het belangrijk om te weten dat er geen goed of fout is… Je doel zou moeten zijn om de vorm te kiezen die JIJ persoonlijk het mooist vindt :).

Vierkante diamantjes

 • Creëert een voller, completer ogend eindresultaat: Doordat Vierkante diamantjes precies op elkaar aansluiten is het hele canvas bedenk. Het eindresultaat geeft dan ook een “vollere” mozaïek look als je van afstand kijkt.
 • Bevredigende “snap” bij het plaatsen: Soms zijn het de kleine dingen die ertoe doen! Wanneer je richting het einde van je Diamond Painting komt en gaten begint op te vullen, krijg je een bevredigende “snap” en een gevoel van voldoening, hoe suf dat ook klinkt!

Ronde diamantjes

 • Gemakkelijker (en sneller!): Ronde diamantjes zijn makkelijker op te pakken en te plaatsen. Ronde diamanten blijven gewoon beter aan de diamantpen plakken, waardoor de overgang naadloos lijkt. Daarnaast komt de plaatsing van het diamantje wat minder precies dan bij vierkante diamantjes. 
 • Extra glinsteringen: Ronde diamantjes geven een extra glinstering aan het eindresultaat. Doordat de diamantjes niet precies op elkaar aansluiten is er meer oppervlakte van de diamantjes zichtbaar. Dit geeft wat ons betreft net dat beetje extra glinstering wat je nodig hebt!

Wil je meer informatie over ronde- of vierkante diamantjes? In het volgende blogbericht hebben we alle informatie hierover verzameld zodat jij je eigen keuze kan maken: Vierkante vs Ronde Diamanten: wat is het verschil? 

Verschillende Diamond Painting technieken

Na het plaatsen van duizenden diamantjes kan het wel eens tijd worden voor een nieuwe aanpak. “To Fresh Up your game” ;). Onze community heeft een aantal verschillende Diamond Painting-technieken en -strategieën ontwikkeld die iedereen kan volgen!

1. De dambord techniek

Stel je de afwisselende zwart-witte vierkanten voor op een traditioneel dambord. Dezelfde patronenen kan je aanhouden bij het Diamond Painten. Dit is voornamelijk een populaire techniek als je grote vlakken van dezelfde kleur hebt. Het leukste van deze techniek? Wanneer je de gaten op gaat vullen. Het is ZO bevredigend als alles op zijn plaats klikt.

2. “De Dealer” techniek

Het mooiste resultaat krijg je als alle diamantjes perfect op één lijn liggen. Wij kregen de tip om met een pasje door de gleuven tussen de diamantjes heen te gaan. Zo worden ze allemaal perfect op hun plek gedrukt. 

3. “Werk je weg omhoog” methode

Sommigen zeggen dat je altijd het beste voor het laatst moet bewaren. De “Werk je weg omhoog” -methode houdt in dat je eerst met de kleinste hoeveelheid kleur begint en vervolgens eindigt met de kleur die je het meeste hebt. Het wordt gemakkelijker naarmate je verder bent omdat je dan met een Diamond Multi-Pen meerdere diamantjes van dezelfde kleur kan plaatsen. 

4. “Een-voor-Een” methode

Deze methode hoeven we denk ik niet verder uit te leggen. Je werkt gewoon kleur voor kleur af. Het nadeel van deze methode is dat de blootgestelde gebieden na verloop van tijd minder plakkerig kunnen worden. Maar aan de positieve kant, het invullen van alle lege plekken is zoveel bevredigender dan bijvoorbeeld rij voor rij gaan.

 

TIP VOOR EXPERTS: Als gebieden ooit minder plakkerig worden door blootstelling aan lucht, dep de plek dan met een vochtige handdoek of babydoekje.

Wat bevat elke Diamond Painting Kit?

Elke Diamond Painting Kit wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om te beginnen!

 • Voorbedrukt canvas (met vooraf aangebrachte lijm)
 • Gekleurde Diamantjes geleverd in aparte zakken (gelabeld)
 • Diamond Painting Pen
 • Sorteerbakje
 • Extra scherp pincet
 • Wax pad (gebruikt om de diamantjes op te pakken)

Let bij het bestellen van kits op 1) waar de kit vandaan komt en 2) hoe deze is verpakt. Als je pakket uit het buitenland komt, moet je er zeker van zijn dat het veilig is verpakt voor transport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *